Sucuklu Milföy Sepeti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sucuklu Milföy SepetiMalzeme - 12 adet milföy hamuru harcı için: - 3 yemek kaşığı yağ Creme Bonjour - 100 gr sucuk- 5 adet mantar - 2 adet sivri biber - 3 diş sarımsak - 1 adet domates - tuz-karabiber üzeri için : - 1 adet yumurta sarısı - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı 1 Sucukları dilimleyip, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın![]() 2 Mantarların saplarını çıkartıp, kıyın![]() 3 Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, ayıkladıktan sonra ince ince doğrayın![]() 4 Sarımsakları ayıklayıp, kıyın![]() 5 Domatesin kabuğuğunu soyup, tavla zarı şeklinde doğrayın![]() 6 Yayvan bir tencerede Creme Bonjouru kızdırın Kızan yağın içine kıyılmış sarımsakları, doğranmış sivribiberleri ve sucukları ilave edip, kavurun![]() 7 Daha sonra içine kıyılmış mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar tüm harcı orta ateşte pişirin![]() 8 Mantarlar suyunu çekince en son olarak harcın içine doğranmış domatesleri ilave edip bir taşım kavurduktan sonra harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın![]() 9 Harç soğurken, milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp, 5 dakika tezgah üzerinde çözdürün Daha keskin bir bıçak yardımıyla hamurun kenarından 1 parmak mesafe bırakıp, "L" şeklinde kesin Aynı kesme işlemeni hamurun ters tarfı içinde uygulayın Hamurun kesilen köşe uçlarını birbirinin üzerine kapatıp, parmağınızla hafifçe üzerine bastırın![]() 10 Şekil verdiğiniz milföy hamurlarını Sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine dizin![]() 11 Milföy sepetlerinin orta kısmına sucuklu harcı koyun Üzerine rendelenmiş kaşar serptikten sonra , hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün![]() 12 Sucuklu milföy sepetlerini, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana 15-20 dakika pişirp, sıcak olarak servis edin |
|
|
|