![]() |
Tatlı Kuru Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Kuru PastaMalzemeler 1 su bardağından bir parmak kadar eksik tozşeker 2 yumurta 4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı (yaklaşık 150 gr ![]() 2 su bardağı un 1 paket vanilya Arasına sürmek için (çikolata sosu -, marmelat kullanabilirsiniz ) 1 paket bitter çikolata (80 gr ![]() 50 gr tereyağı Süslemek için Arzuya göre hindistan cevizi, fındık, ceviz ya da antep fıstığı tozu Yapılışı Öncelikle çikolata sosunu hazırlayın ki, kurabiyeleri hazırlarken hafif soğuyarak koyulaşsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur için toz şeker, küçük parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki margarin ve 2 yumurtayı bir kaba alarak mikserle yoğun bir krema kıvamı alana kadar çırpın ![]() Başka bir kapta unu vanilya ile karıştırın ![]() Vanilyalı unu, yumurtalı karışıma ekleyerek çok yumuşak ve ele yapışan, cıvık (!) bir hamur elde edin ![]() Fırınınızı 160 dereceye ayarlayın ![]() Hazırladığınız hamurumsu maddeyi bir krema sıkma torbası ya da aparatı yardımıyla yağlanmış tepsiye belli aralıklarda ve dilediğiniz büyüklükte sıkarak yerleştirin ![]() ![]() Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar, kızarıp sertleşmeden üzeri beyaz kalacak şekilde kurabiyeleri pişirin ![]() ![]() Kurabiyeler soğuyunca, iç yüzeylerini hazırladığınız çikolata sosuna batırın ve hindistan cevizine bulayın ![]() ![]() Dilerseniz arasına çikolata sosu yerine dilediğiniz bir çeşit marmelat ya da dolgu kreması sürerek de deneyebilirsiniz |
![]() |
![]() |
|