Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
katmer, pogaca

KaTMeR PoGaCa

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KaTMeR PoGaCa






Geçen haftasonu pazar kahvalti için yaptim bu pogaçayi Mayali oldugu için yumusak, arasinda yag oldugu için de milföy gibi kat kat oldu, hepimiz çok begendik Yapimi sanki zahmetliymis gibi görünüyor, ama degil


MALZEMELER :


1 su bardagi süt

1 çay bardagi sivi yag

1 yumurta (aki içine, sarisi üstüne)

20 gr ya$maya (veya 1 yemek kasigi kurumaya)

2 çay kasigi tuz

2 çay kasigi tozseker

Aldigi kadar un (yaklasik 3,5 su bardagi kullandim)

Arasina : 75 gr tereyagi (oda sicakliginda yumusatilmis)

100 gr beyaz peynir


HAZIRLANISI :


Mayayi cok az ilik suda erittim Ilik Süt, siviyag, Tuz, seker, Yumurta aki ve Un ile yapismayacak yumusaklikta Hamur yaptim Mayalanmasini beklemeden 8 parcaya ayirdim Her parcayi Tabak büyüklügünde acip, üzerine yumusak Tereyaginda ince bir tabaka halinde sürdüm Hamurlari üst üste dizerek, her parcada bu islemi tekrarladim En üsttekine yag sürmedim Üstüste dizilmis Hamurlari fazla ezmeden yavas yavas 60-70 cm capina gelinceye kadar büyüttüm Sigara Böregi gibi kesip, arasina Peynir koyup sardim 30-40 dk mayalandirip, üzerine Yumurta sarisi sürdüm ve 180 derecede üzerleri kizarincaya kadar pisirdim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.