Cevizli Çıtır Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Çıtır SarmaCevizli Çıtır Sarma - Cevizli Çıtır Sarma Tarifi Malzemeler : 5 su b unYarım p yaşmaya1 yumurta 1 çay b sıvıyağ1 tatlı k tuz1 çorba k toz şeker1 su b sütAldığı kadar ılık su İç harcı için: 3 su b cevizÜzeri için: 150 gr tereyağı1 yumurta Hazırlanışı : Unu karıştırma kabına alın Ortasını açarak içine maya ve ılık sütü ekleyerek mayayı eritin Üzerine sıvıyağ ve yumurta ekleyerek ortasını karıştırın Tuz ve şekeri de kenarlarına serpin Ortadan itibaren yavaş yavaş alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun![]() Hamuru 5 bezeye ayırarak açın Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş toz cevizi serperek rulo yapın 2‘ ye keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin Dilimleyip bütün olarak üzerine yumurta sürün Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirdikten sonra 190 derecede pişirin![]() Pişince daha önce kestiğiniz yollardan keserek lokmalık servis edin
|
|
|
|