![]() |
Kesme Baklava Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kesme Baklava TatlıKesme Baklava Tatlı Tarifi - Kesme Baklava Tatlı Nasıl Yapılır - Kesme Baklava Tatlı Malzemeleri Baklava yufkası (1 kg'lık 1 paket) Tereyağı (200 gram) Çam fıstığı (2 çorba kaşığı, toz) Şerbeti için: Su (2 bardak, soğuk) Toz şeker (3,5 bardak) Limon (1/4 adet) Ocağa aldığınız tavaya 200 gram tereyağı koyun ve yağı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğradığınız yufkaları elinizle hafifçe karıştırın ![]() ![]() ![]() Üzerine 2 çorba kaşığı toz çam fıstığını serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlınız pişerken şerbetini hazırlamak için ocağa aldığınız tencereye 2 bardak soğuk su ve 3,5 bardak toz şeker koyun ![]() ![]() Üzeri kızaran tatlınızı fırından çıkarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|