Yarımca |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
YarımcaHamur İçin Malzemeler: 4 su bardağı un aldığı kadar su 2-3 çay kaşığı tuz İç Malzemeler: Kıymalı için 250gr kıyma 1 orta boy soğan 2-3 çay kaşığı kekik 1-2 çay kaşığı kara biber tuz Patatesli için 3-4 orta boy patates 1 orta boy soğan 2-3 çay kaşığı kekik tuz Hazırlanışı: Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediceksiniz Hamur 10-15dk dinlensin![]() İç malzemesi: Kıymalı yapıcaksanız 1 orta boy soğanı yağda kavurun,daha sonra 250gr kadar kıymayı ekleyip tuz,1-2 çay kaşığı kara biber,2 çay kaşığı kekik ilave edin ve kıymayı hafif kavurun Tam olarak pişmesine gerek yok çünkü hamurun içinde zaten pişicek![]() Patatesli yapıcaksanız,3-4 orta boy patetesi önceden haşlayın,haşlanan patetesleri püre haline getirin Pürenin içine 1 adet orta boy soğanı kavurup ekleyin ve son olarak tuzunu ve 2-3 çay kaşığı kekiği ilave edip karıştırın![]() Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler koparın Her bir bezeyi unlayarak oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın Açtığınız hamurların kalınlıkları 3-4mm kadar olmalı,çok ince olursa kurur![]() Daha sonra resimdeki gibi dairenin yarısına iç malzemeden koyup kapatın Kapattıktan sonra elinizle hafif bastırın ve tırtıklı kesici ile kıyılarını alın![]() En son işlem olarak her iki yüzünü kızgın yağda kızartın
|
|
|
|