![]() |
Tatlı Meryem |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı MeryemMalzemeler 250 gr ![]() 4 silme çorba kaşığı irmik 1 bardak dolu çırpılmış yogurt (200 cc ![]() ½ bardak sıvı yağ (100 cc ![]() Bir çimdik tuz 1 tatlı kaşığı karbonat (Avucuna alıp üzerine köpürene kadar limon sıkarak, hamura katın) 25 30 adet badem veya çam fıstığı Şurup Malzemeleri 500 cc su 400 gr toz şeker Yapılışı Badem veya çam fıstığı haricinde, diğer malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin ![]() Yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra, iri ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturup, avuç içi ile ezerek, ortasına parmakla bir çukur yapın ![]() ![]() ![]() ![]() 200 dereceye ısıtılmış fırının orta katında yaklaşık 15-20 dakika, hamur pembeleşene kadar tutun ![]() ![]() ![]() Lezzet ve süsleme yönünden hindistan cevizi rendesi veya servis esnasında kaymak ilave edin ![]() |
![]() |
![]() |
|