Nemse Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nemse BöreğiGereçler: 1 ölçü yaprak hamuru İçi: 1 kahve fincanı un 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin 1 ½ bardak tavuk suyu 2 adet yumurta sarısı 1 adet koyun beyni ½ bardak tavuk eti(pişmiş, doğranmış) 50 gr mantar 50 gr jambon tuz-karabiber 1 fiske hindistancevizi Yapılışı: 1 Bir ölçü yaprak hamuru hazırlayın![]() 2 Hamuru 3-4 mm incelikte açın, 7-8 cm çapında nemse kalıbıyla yuvarlak hamurlar kesin![]() 3 Hamurların yarısını tepsiye sıralayın Kalan yuvarlak hamurların ortasını 4 cm çapında tırtıklı yuvarlak kalıpla kesin Tepsideki hamurlara yumurta sürdükten sonra kesilen hamurları yerleştirin Hamurların üzerine yumurta sürün![]() 4 Önce kızgın fırında 10 dakika sonra orta ısıda 20 dakika pişirin Küçük hamurları bir bıçak yardımıyla ortasından çıkartın Boşlukları börek içiyle doldurun Üzerine küçük hamurları kapatıp servis yapın![]() İçin yapılışı: Unla yağı biraz kavurun Tavuk suyunu azar azar katıp karıştırarak pişirin Ateşten indirince 1 yumurta sarısı, pişmiş ve doğranmış tavuk eti, beyin, mantar, jambon, tuz, karabiber ve hindistancevizi katın
|
|
|
|