Pohaça Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pohaça Tarifleripohaça tarifi - değişik pohaçalar ![]() Malzeme: 5 su bardağı un 1 paket yaş maya veya 2 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı yoğurt ½ su bardağı sıvıyağ 125 gr oda ısısında tereyağıYapılışı: Bütün malzemeler karıştırılır ve ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yapılır Hamur iyice yoğurulur ve bir kaba konarak üzeri kapatılır![]() - Bazılarını çubuk şeklinde yuvarladığım hamurları sosise doladım, ya da hamurun içine sosisi sarıp sonra suya batırılmış bıçakla üzerinde yarıklar yaptım ![]() - Taze soğanları, yeşil biberleri çok ince doğradım Domateslerin de kabuklarını soyup iç kısmı hariç, yani etli kısımlarını küçük küpler şeklinde doğradım İnce doğranmış sosis, yeşil soğan, biber ve domatesleri, poğaça gibi hamurun içine koyup, hamuru kapadıktan sonra ters çevirip üzerinde suya batırılmış bıçakla yarık açtım![]() - Yumurta akı ile karıştırdığım beyaz peyniri hamurun içine koyup kapadım ve ters çevirerek tepsiye dizdim Bazılarını da hamurun içine peynirli harcı koyduktan sonra, küçük pileler olacak şekilde üzerini kapadım![]() - Ve en son içine birkaç damla zeytinyağı batırılmış yumurta sarılarını sürdüm Bazılarına çörek otu serptim![]() Şekil verme, üzerini süsleme hayal gücüne kalmış ![]() Ve 200 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana dek pişirilir ![]() Hamurun mayası gelince tekrar yoğurulup şekil verilir |
|
|
|