![]() |
Chabatta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ChabattaHamur İşleri - Chabatta - Chabatta Tarifi Malzemeler: 550 gram su 1 kilo un 25 gram tuz 100 gram zeytinyağı 40 gram maya 5 gram şeker 300 gram ekşi hamur Hazırlanışı: Bir kabın içinde su, maya şeker, tuz ve zeytinyağını iyice karıştırın ![]() Unu ilave edin, bu arada unu yedirirken ekşi hamuru da ekleyin ![]() Elde edilen hamuru üzerini ıslak bezle kapatarak 25 dakika mayalandırın ![]() Daha sonra hamuru merdaneyle açıp, kare şeklinde kesin ve yağlı bir fırın tepsisine dizin ![]() 30 dakika mayalandırdıktan sonra üzerine un serpip, 170 derecede 20 dakika pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|