Dolamber Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dolamber BöreğiBörek Tarifleri - Patatesli Börek - Patates Böreği Malzemeleri; 4 orta boy patates 2 baş kuru soğan 1 tutam karabiber maydanoz 1 tutam kırmızı biber tuz 4 su bardağı un ½ paket margarin yeterli miktarda su Hazırlanışı: Un ve tuz beraber normal yumuşaklıkta yoğrulur Yarım saat dinlendirilir Ufak bezeler halinde ayrılarak oklavayla ince açılır Margarinle sıvı yağ karıştırılıp açılan hamur yağlanır ve patatesli harç serpilir Yuvarlayıp dolandırılarak tepsiye döşenir 220 derece fırında pişirilir Çıtır çıtır servise hazırlanır Patatesler kaynamış olarak hazırlanır İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenerek hazırlanır Sunum; sıcak olarak servis yapılır![]() alıntı |
|
|
|