İÇLİ PATATES BÖREĞİ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İÇLİ PATATES BÖREĞİmalzemeler 1 Su bardağı kadar orta yağlı kıyma 1 Orta boy soğan 6 Orta boy patates 1 çorba kaşığı kaşar peyniri 1 Su bardağı süt 2 Yumurta 2 Çorba kaşığı galeta tozu 1 Tatlı kaşığı tuz 3 Çorba kaşığı sıvıyağ 1/2 Çay kaşığı karabiber tarifi İnce kıyılmış soğanla kıymayı tencereye koyunuz 2 Çorba kaşığı su ilâve ederek, hafif hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz Biraz tuz ve karabiber katınız![]() Patatesleri az su ile haşlayıp kabuklarını soyarak, püre makinasından geçiriniz Yumurta sarısı, süt, kaşar peyniri rendesi, yağ, tuz ve karabiber katarak karıştırınız Akları çarparak katı kar haline getirip karışıma yediriniz![]() Küçük tepsiyi yağlayıp galeta tozu serpiniz Hazırladığınız, pürenin yarısını muntazam yayıp üzerine kıymayı yerleştiriniz Diğer yarısını üzerine kapatıp düzeltiniz Orta hararetli fırında pişiriniz
|
|
|
|