Haşhaşlı Zeytinli Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Zeytinli Ekmekevde ekmek yapılışları - ev ekmeği tarifleri - haşhaşlı ekmek nasıl yapılır ![]() Malzemeler: Hamur İçin: 2 Su bardağı un 1 Tatlı kaşığı tuz 2 Tatlı kaşığı şeker 1 Tatlı kaşığı instant maya 3/4 Su bardağı ılık su İçi İçin: 200 gram çekirdeksiz zeytin 5 Yemek kaşığı ezilmiş haşhaş 1 Yemek kaşığı tahin 1 Yemek kaşığı pekmez 5 Yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Hamur malzemelerini iyice yoğurup ağzı kapalı bir kapta, ılık bir yerde 1 saat mayalayın Zeytin dışındaki bütün malzemeleri iyice karıştırın Hamuru tekrar yoğurup, 10 parçaya bölün Bütün parçaları tatlı tabağı büyüklüğünde açın Aralarına haşhaşhaşlı karışımdan sürüp üst üste koyun En üsttekine haşhaş sürmeyin Elinizle ya da merdane ile bastırarak hamuru iyice genişletin Orta kısmına zeytinleri koyup rulo olacak şekilde sarıp, iyice birleştirin Keskin bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında dilimler kesip, zeytinler üste kalacak şekilde tepsiye birleşik nizamda yerleştirin Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|