![]() |
Damla Çikolatalı Armut Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damla Çikolatalı Armut TatlısıArmut Tatlısı - Damla Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi - Damla Çikolatalı Armut Tatlısı Nasıl Yapılır Malzeme - Harcı için: - 4 adet armut - 1 adet limonun suyu - Yarım su bardağı şeker - Yarım su bardağı file fındık - Hamuru için: - 50 g Sana paket - Yarım su bardağı un - Yarım su bardağı yulaf - Yarım su bardağı şeker - 2 yemek kaşığı kakao - 1 tatlı kaşığı tarçın - Yarım su bardağı damla çikolata - Üzeri için: - 1 su bardağı krema Hazırlanışı Armutların kabuklarını soyup, kuşbaşı doğradıktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletiniz ![]() Yayvan bir tencerede şekeri, suyunu süzdüğünüz armutları, file fındığı bir taşım pişiriniz ![]() Pişirdiğiniz soslu armudu ısıya dayanıklı fırın kabına dökün ![]() Derin bir kâsede hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırın ![]() Elde ettiğiniz hamuru armutların üzerine ufalayarak, yayınız ![]() Tatlıyı önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Pişen tatlıyı sıcak olarak üzerine krema veya dondurma koyup, servis edin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|