SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASIMalzemelerDerisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk 10 adet arpacık soğanı (100 gr) 2 adet Patates 3 adet Havuç 1 adet Kereviz 100 gr İç Bezelye ½ kahve fincanı Pirinç 10 sap Maydanoz Yeterince Su Tuz, Karabiber, Kekik Yapılışı Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su konur Pişirme sırasında oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır 1 saat kadar bu şekilde pişirilir 1 saat pişirdikten sonra soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, bezelye ve havuçlar ile pirinç katılarak 30 dakika daha pişirin ![]() Pişince, tavuk çıkarılarak parçalara bölünür ve çukur bir servis tabağına alınır Üstüne tenceredeki su ve sebzeler dökülür En üste ince kıyılmış maydanoz eklenir![]() Not : Bezelye ve diğer sebzeler konserve olarak kullanılırsa, son 10 dakikada suya eklenir |
|
|
|