Tahinli Rulo Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Rulo TatlısıTahinli Tatlı - Rupo Tatlı - Yufkalı Tahinli Tatlı Malzeme - 3 adet yufka - 9 yemek kaşığı tahin - 100 g Sana yağı - 1 su bardağı şeker - 1 su bardağı ceviz Şerbet: - 2 su bardağı şeker - 3 su bardağı su - Birkaç damla limon suyu Hazırlanışı 1 Şerbeti için derin tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın Şerbet kıvamına geldikten sonra birkaç damla limon suyu koyup, şerbeti kestirin![]() 2 Sana yağını küçük bir tavada eritip, soğutun![]() 3 Sosu için; bir kâsenin içinde erimiş Sana yağını ve şekeri iyice karıştırın Şeker eridikten sonra tahini ekleyip karıştırın En son sosun içine iri çekilmiş cevizi ilave edip karıştırın![]() 4 Yufkaları üst üste koyup, ortadan ikiye katladıktan sonra, kenarlarını kesin Yarım yufkanın üzerine harçtan koyup, bir fırça yardımıyla yayın Geniş tarafından başlayarak harçlı yufkayı rulo olarak sarın![]() 5 Ruloları baklava şeklinde kesip, Sana yağı ile yağladığımız tepsiye dizin![]() 6 Tahinli ruloları önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın![]() 7 Tahin rulolarının üzerine sıcak şerbeti döküp çektirin Arzuya göre krem şanti veya kaymak ile servis edin![]() alıntı |
|
|
|