Tellibaba Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tellibaba TatlısıTellibaba Tatlısı Tarifi - Tellibaba Tatlısı Nasıl Yapılır - Tellibaba Tatlısı Malzemeleri Tellibaba Tatlısı 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı sirke Yarım paket tereyağı 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı yoğurt 1 tutam tuz Alabildiği kadar un içi için: 250 gr tel kadayıf 3 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri için: 20-25 adet badem Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Yarım limonun suyu # İlk işlem olarak şerbet hazırlanır Su ve şeker kaynatılır Limon suyu eklenir, ateşten alınır![]() # Tereyağı yakmadan eritilir Ilıyınca ayçiçek yağıyla karıştırılır![]() # Kadayıfa bu karışımdan 3 çorba kaşığı eklenir Daha sonra işlem yapmak üzere bir kenara bırakılır![]() # Yoğurma kabına tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı konur Üzerine yoğurt, sirke, tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenir![]() # Hamur üzeri kapalı olarak 20 dakika dinlendirilir ![]() # Bu arada iç malzemesi hazırlanır Üzerine yağ eklenmiş kadayıf önce karıştırılır, sonra tel tel olması için didiklenir![]() # Üzerine ceviz ve tarçın eklenir, iyice karıştırılır ![]() # Dinlenmiş hamurdan yarım portakal kadar parçalar alınır ![]() # Unlu zeminde, çay tabağından biraz büyük açılır Ortasına alabileceği kadar, bol miktarda kadayıflı karışımdan konur![]() # Hamurun kenarları büzdürülerek ortaya toplanır Kat kısmı alta getirilir![]() # Malzeme bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır Tellibabalar az aralık bırakarak yağlanmış tepsiye dizilir![]() # Tam ortalarına 1'er adet badem saplanır ![]() # Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir Tatlılar kızarana kadar pişirilir![]() # Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir ![]() Not: Tel kadayıf sıkışabilen özelliğe sahip bir malzemedir Bu nedenle iç olarak, tellibaba tatlısına bol miktarda konabilir |
|
|
|