İrmikli Gökkuşağı Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Gökkuşağı Tatlısı![]() Gökkuşağı Tatlısı: Malzemeler: •3 yumurta •1 çay bardağı şeker •3 çay bardağı yoğurt •1 çay bardağı sıvıyağ •3 çay bardağı irmik •3 çay bardağı un •2 paket kabartma tozu şerbeti: •3,5 su bardağı su •3,5 su bardağı toz şeker •bir dilim limon Hazırlanması: 1 Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun 2 Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın 3 Önceden ısınmış 200C fırında pişirin Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın 4 Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin![]() 5 Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|