![]() |
Afyon Bükmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afyon BükmesiAFYON YÖRESİNE AİT BÜKME VE YAPILIŞI: HAMUR İÇİN MALZEMELER UN,TUZ VE SU İÇ MALZEMESİ: HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK,TUZ YAGLAMAK İÇİN 1 PAKET ERİMİŞ MARGARİN YADA İÇ YAG,1 SU BARDAGI SIVI YAG MARGARİNİ ERİTELİM VE OCAGI KAPADIKTAN SONRA 1 SU BARDAGI SIVI YAGI İLAVE EDEREK MARGARİNİ İNCELTELİM YAPILIŞI: HAMUR İÇİN AYARLADIGIMIZ MALZEMELERİ YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİNCEYE KADAR YOGURALIM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAPATMA ŞEKLİ - 1 KARELERE KESEREK AYIRDIGIMIZ HERBİR PARÇAYI FAZLA İNCELTMEDEN AÇALIM VE ŞEKİLDEKİ GİBİ MERCİMEGİ HAMURA YERLEŞTİRİP ÖNCE BİR TARAFINI SONRA ÖBÜR TARAFINI KAPATALIM ![]() BİR KENARI KAPATILMIŞ OLAN HAMURUN DİGER TARAFINIDA ŞEKİLDEKİ GİBİ KAPATARAK KAPALI YER ALTTA KALACAK ŞEKİLDE TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR VE ÜZERİ YAGLANARAK FIRINLANMAYA HAZIRLANIR ![]() ![]() ![]() BİR KENARI KAPATILMIŞ OLAN HAMURUN DİGER TARAFINIDA ŞEKİLDEKİ GİBİ KAPATARAK KAPALI YER ALTTA KALACAK ŞEKİLDE TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR VE ÜZERİ YAGLANARAK FIRINLANMAYA HAZIRLANIR ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() (alintidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|