Mayalı Kol Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayalı Kol BöreğiMayalı Kol Böreği Tarifi - Mayalı Kol Böreği Hazırlaması - Pişirme Talimatları Malzemeler: 1 su bardağı süt + 1 su bardağı su(ılık olacak), 1 su bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, yarım paket yaş maya, şeker, aldığı kadar un, isteğe bağlı börek harcı Yapılışı: Öncelikle biraz ılınmış suya mayayı ve 1 tatlı kaşığı kadar şekeri karıştırıp kabarması için bekleyin Hamur yoğuracağınız kaba yumurtayı, yağı, sütü, suyu, mayayı ve tuzunu ilave edin![]() Yavaş yavaş unu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 6 bezeye ayırın Her bir bezeyi yufka gibi açıp bir gazete kağıdının üzerine koyun içine sıvıyağla yağlayın![]() Açtığınız yufkanın içerisine hazırladığınız içten sepeleyip gastenin bir ucundan tutup kaldırarak sarın Tepsinizin altını yağladıktan sonra hamuru ortadan başlayarak sarın Diğer bezeleride aynı şekilde açıp sarın![]() Yarım saat kadar ılık bir ortamda mayalamasını bekleyin ve üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine isteğe bağlı susam veya çörek otu sepeleyin ![]() 200 dereceli fırınınızda altı ve üzeri kızaranana kadar pişirin Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz su sepeleyin ve üzerini bir bezle örtün
|
|
|
|