Tembel Mantısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tembel MantısıTembel Mantısı Tarifi - Tembel Mantısı Nasıl Yapılır - Tembel Mantısı Malzemeleri 2 adet yufka 1 adet rende kuru soğan 300 gr kıyma 2 çorba kaşığı su 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz Üzeri için: 1 kase sarımsaklı yoğurt 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı pul biber Kıyma, soğan, tuz, su ve karabiber iyice karıştırılır Yufkalar tam ortadan ikiye kesilir, düz taraflarına iç konur ve sıkı olmayan bir rulo yapılır Sonra 2 parmak eninde kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında açık pembe renkte pişirilir Servis tabağına aktarılır (Sert olursa biraz et suyu gezdirilebilir ) Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yakılmış yağ gezdirerek sofraya getirilir |
|
|
|