![]() |
Kabaklı Tül Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabaklı Tül Böreğikabaklı börek tarifi - börek tarifleri - börek çeşitleri - hamurişi tarifleri ![]() Malzemeler 1 litre süt 1 çay kaşığı tuz 5 adet yumurta 2 adet hazır yufka 125 gram bitkisel margarin 1 adet ince küçük yeşil kabak 3-4 dal dereotu 2 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar Böreğin tarifi Kabağın sapını kesip yıkadıktan sonra kabuğuyla rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkaları kibrit kutusu büyüklüğünde parçalar halinde kesip parçaları soğumuş olan süte aktarın ve karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böreği beş dakika önceden ısıtıp yüz seksen dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 40 dakika pişirip çıkarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|