Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bal, kabağı, tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Kabağı Tatlısı



kabak tatlısı nasıl yapılır - bal kabağı tatlısının tarifi - kabak tatlısı yapmakMalzemeler


1 ½ kilo balkabağı,

2 kahve fincanı su,

400 gr (1 3/5 bardak) toz şeker


Yapılışı


Kabağın çekirdekleri çıkarılır, kabuğu kesilir Etli kısmı ikişer parmak eninde parçalara bölünür Sonra bu parçalar yayvan bir tencereye düzenli bir biçimde yerleştirilir Üzerine toz şeker serpilir 2 kahve fincanı su da döküldükten sonra tencerenin kapağı örtülür ve kap orta ısılı bir ateşe oturtulur Kabaklar su salıp bunu çekinceye kadar yani yumuşak bir duruma gelinceye kadar pişirilir Sonra bunlar delikli bir kepçeyle ve parçalanmadan tencereden çıkarılıp tabaklara yerleştirilir Soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz serpilir ve servis yapılır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.