Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıflı, tatlılar

Kadayıflı Tatlılar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıflı Tatlılar



kadayıflı tatlı tarifleri

KREMALI KADAYIF

MALZEMELERİ:

250 gr kadayıf

100 gr margarin

1 sb şeker

1,5 subardagı iri dövülmüş ceviz
MUHALLEBİSİ İÇİN:

1,5 kg süt

8 yemek kaşığı un

1,5 sb şeker

1 paket vanilya

100 gr margarin

50gr margarin

1 paket krem şanti
YAPILIŞI:

muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirip ılımaya bırakınız ılıyınca içine 50 gr margarinve toz kremşantiyi döküp çırpınız kadayıf iyice ufalanır margarini tavaya alıp şekeri kadayıfı ve cevizi ekleyerek pilav şehriyesi rengine gelene kadar karıştırılarak kavrulur kavurduğumuz kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama döşenir üzerine muhallebi dökülür kalan kadayıflada muhallebinin üstü döşenir buz dolabında bir gün kalırsa daha güzel oluyor

Kadayıflı yalancı tavuk göğsü

MALZEMELER

Üzeri için:


* 150 gr yaş kadayıf

* Yarım su bardağı sıvı yağ veya margarin

* Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

* Yarım su bardağı toz şeker


Tavuk göğsü için:


* 1 l süt

* 1 su bardağı un

* 150 gr margarin

* 10 kaşık toz şeker

* Küçük bir parça damla sakızı

Yapılışı:


* Vok tavaya sıvı yağı, şekeri ve kadayıfı koyup, kısık ateşte karıştırarak kavurunKadayıflar karamel rengi olunca cevizleri ekleyip ocaktan alın(Kavurma aşamasında kadayıflar parçalanacak)

* Yuvarlak borcam tepsiye kadayıfları yarısını serin

* Diğer yanda margarini bir tencerede eritinUnu ilave edip sararana kadar kısık ateşte kavurunKavrulan una sütü, sürekli karıştırarak ekleyinTopaklar kaybolana kadar karıştırınŞekeri ekleyip 5-6 dk kaynatın

* Ocağı söndürüp damla sakızını ilave edin ve mikser ile 5 dk kadar çırpın

* Muhallebiyi kadayıfların üzerine dökün

* Kadayıfların diğer yarısını da tatlının üzerine dökünSoğuduktan sonra buzdolabına alıp bir kaç saat bekletip servis yapın

Cevizli ekmek kadayıfı


Malzemeler

1 adet küçük boy ekmek kadayıfı

7 bardak su
Şurubu:

4 1/2 bardak toz şeker

4 1/2 bardak su

2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Üstüne:

1 avuç ceviz


Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuv-vetüce bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ıhmaya bırakın Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın Soğuduktan sonra da üzerine ceviz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.