![]() |
Kadayıflı Tatlılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadayıflı Tatlılarkadayıflı tatlı tarifleri ![]() KREMALI KADAYIF MALZEMELERİ: 250 gr kadayıf 100 gr margarin 1 sb şeker 1,5 subardagı iri dövülmüş ceviz MUHALLEBİSİ İÇİN: 1,5 kg süt 8 yemek kaşığı un 1,5 sb şeker 1 paket vanilya 100 gr margarin 50gr margarin 1 paket krem şanti YAPILIŞI: muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirip ılımaya bırakınız ılıyınca içine 50 gr margarinve toz kremşantiyi döküp çırpınız ![]() Kadayıflı yalancı tavuk göğsü ![]() MALZEMELER Üzeri için: * 150 gr yaş kadayıf * Yarım su bardağı sıvı yağ veya margarin * Yarım su bardağı dövülmüş ceviz * Yarım su bardağı toz şeker Tavuk göğsü için: * 1 l ![]() * 1 su bardağı un * 150 gr ![]() * 10 kaşık toz şeker * Küçük bir parça damla sakızı Yapılışı: * Vok tavaya sıvı yağı, şekeri ve kadayıfı koyup, kısık ateşte karıştırarak kavurun ![]() ![]() * Yuvarlak borcam tepsiye kadayıfları yarısını serin ![]() * Diğer yanda margarini bir tencerede eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Ocağı söndürüp damla sakızını ilave edin ve mikser ile 5 dk ![]() ![]() * Muhallebiyi kadayıfların üzerine dökün ![]() * Kadayıfların diğer yarısını da tatlının üzerine dökün ![]() ![]() Cevizli ekmek kadayıfı Malzemeler 1 adet küçük boy ekmek kadayıfı 7 bardak su ![]() Şurubu: 4 1/2 bardak toz şeker 4 1/2 bardak su 2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu Üstüne: 1 avuç ceviz Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|