Karanfilli Ceviz Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karanfilli Ceviz TatlısıKaranfilli Ceviz Tatlısı - Karanfilli Ceviz Tatlısı Tarifi KARANFİLLİ CEVİZLİ TATLI = Malzemeler= 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ ½ paket ( 125 gr ) margarin 1 Adet yumurta ½ çay kaşığı karbonat 1 paket kabartma tozu Yeterince un İçi İçin 2 Kase dolusu iri dövülmüş ceviz 3 adet dövülmüş karanfil Şerbeti İçin 2 kase yada 3 bardak şeker 2 kase yada 3 bardak su 2-3 adet limon =Hazırlanışı= Eritilmiş ılıtılmış margarin yoğurt sıvı yağ yumurta kabartma tozu karbonat ve yeterince un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir Dövülmüş ceviz ve karanfiller birbirleriyle karıştırılır![]() Hamur dört parçaya ayrılır İlk parçası elde önce yuvarlanıp aaagah üzerinde elle bastırarak merdane uzunluğunda dikdörtgen olacak şekilde açılır![]() Daha sonra merdane ile yarım parmak kalınlığında merdane boyunda bir karış eninde açılır Hamurun üzerine 4 kaşık iç harcından tüm yüzeyi kaplayacak şekilde yayılır![]() Rulo şeklinde sarılıp 1 5 parmak kalınlığında kesilir Kesilen kısımlar yukarı gelecek şekilde tepsiye bir birine değmeyecek biçimde dizilir Isıtılmış fırında 160-170 derecede pembeleşene kadar pişirilir![]() Şerbeti ılık tatlısı soğuk olarak servise sunulur Afiyet olsun
|
|
|
|