Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, budu, kaz

Bademli Kaz Budu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kaz Budu



Bademli Kaz Budu Tarifi - Bademli Kaz Budu Nasıl Yapılır - Bademli Kaz Budu Malzemeleri


Malzemeler

4 adet kaz budu göğsü
½ Kg Taze Mantar
½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem
½ çay fincanı Un
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber

yapılışı

Fırını önceden 125º dereceye ısıtın Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın Kaz budlarını bu karışıma bulayın Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız 1 saat pişirin Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin

1 saat dolduğundabudun üzerine yanına badem ve mantarları serpin Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin

Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır

Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz Yemeğe ayrı bir tat katacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.