Oktay Usta Lahmacun Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Lahmacun TarifiLahmacun Tarifi - Lahmacun Yapılışı - Lahmacun Nasıl Yapılır - Lahmacun Malzemeleri Malzeme Listesi 3 Su Bardağı Un 1 Tatlı Kaşığı Yaş Maya Tuz Su İç Harcı İçin: 350 Gr Kıyma1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Çay Bardağı Su Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı 1 Tutam Maydanoz Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz Yaş mayayı ortasına koyuyoruz Biraz su döküp elimizle mayayı çözüyoruz Unun üzerine tuz serpip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz![]() Mayalanması için dinlendiriyoruz İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz![]() Domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, 1 çay bardağı su ve ince doğranmış maydanozu katıp karıştırıyoruz Mayalanan hamuru 6 bezeye bölüyoruz![]() Merdane ile büyük bir şekilde açıyoruz Üzerine kıymalı harcımızdan koyup yayıyoruz Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişirip servis ediyoruz
|
|
|
|