Çilekli Köpük Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Köpük Tatlı![]() Malzemeler * 4 su bardağı süt * 4 yumurta * 1/2 su bardağı toz şeker * 1 kahve fincanı mısır nışastası * 1 paket çilekli toz jöle * 500 gr çilek Yapılışı Çilekleri yıkayıp temizleyip rondoda püre kıvamında ezin Bir kenarda beklesin![]() 4 yumurtayı tencereye koyup iyice çırpın Peşine şekeri, sütü, jöleyi ve nışastayı ekleyip hepsini güzelce çırpıp ocağın altını açıp, orta ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin![]() Koyulaşınça, içine çilek püresini de ilave edip 3-4 dk daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın ![]() Dilediğiniz bir kalıba karışımı dökün Buzlukta 2-3 saat bekletip, servis yapmak istediğinizde, kalıbı sıcak suya oturtup biraz bekeltip servis tabağına ters düz edin![]() Eğer isterseniz üzerine, hazır paket ahududulu-çilekli meyveli sosu hazırlayıp dökebilirsiniz ![]() Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir lezzet ![]() Afiyet olsun ! |
|
|
|