Milföylü Muzlu Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Muzlu TatlıMilföylü Muzlu Tatlı Tarifi - Milföylü Muzlu Tatlısı Nasıl Yapılır - Milföy Tatlılar - Milföylü Muzlu Tatlısı Malzemeleri Milföylü Muzlu Tatlı Malzemeler: 6 adet milföy 3 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı şeker 1 paket krem şanti 4 adet muz Tarifi: Milföylerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine atıp 180 C’de üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Ve soğuması için bir kenara alıyoruz![]() Bu sırada, bir tencereye süt, un, nişasta ve şekerimizi ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz Ocaktan alıp soğuması için bir süre bekliyoruz Hafif ılındıktan sonra, içine muzlarımızdan 2 tanesini atıp blendırdan geçiriyoruz İçine 1 paket krem şanti ekleyip çırpmaya devam ediyoruz![]() Milföylerimizi ortalarından bir bıçak yardımıyla ikiye ayırıyoruz (Kabardıkları için zaten kolaylıkla ayrıldıklarını görüceksiniz ) Alt kısımlarını bir borcama diziyoruz ve kremamızın yarısı döküyoruz Kalan 2 muzu’da dilimleyip üzerine diziyoruz ve milföylerin üst kısımlarını kapatıyoruz Kalan kremamızıda milföylerin üzerine döküp, dolapta bir süre bekletiyoruz![]() Çikolata sosu yada kırılmış fındık ve cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz ![]() |
|
|
|