Parmak Bisküvi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmak Bisküvibisküvi tarifi - bisküvi nasıl yapılır ![]() Malzeme: 3/4 su bardağı mısır unu 1/3 su bardağı pirinç unu 2/3 su bardağı un 1/3 su bardağı pudra şekeri 250 gr tereyağı yumuşaküzerine pudra şekeri serpilecek ![]() Yapılışı: bütün unları ve pudra şekerini kaba eleyin tereyağını küp küp doğrayın hamura ekleyin yağ yumuşak olmalı parmak uclarında yoğurun ekmek kırıntısı gibi olmalı hamur yumuşak hamur olana dek yoğurun sakın korkmayın 6 kez denedim mutlaka toparlanıyor ![]() hamuru folya üzerinde açın folyanın boyu eni 18 27cm olmalı üzerinde merdaneylen açınben son üç kez yapısımda az un serpilmis zeminde acıyorum ve biraz dağılsada elimle ve merdane ile duzeltiyorum hamurun üzerinde çatalla fazla delmeden sık aralıklarla iz bırakın 2 veya 3 cm aralıklarla şeritler halinde bıçakla kesin boyu 7cm olmalı veya kuçuk boyda olabilir dikkatlice bıcak yardımı ile alın yalı kağıt serilmiş tepsiye 3cm aralıklarla dizin yaklaşık 20 dakika altın rengi olana kadar pişirin üzerine pudra şekeri serpin
|
|
|
|