Dondurmalı Şarlot |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Şarlot![]() Malzemeler: 1 paket hazir rulo pasta-cilekli veya cikolatali veya sade 3 x 1 kg dondurma-Cilek,cikolata,vanilya Bu malzemeler 20 cm capinda bir kap icin ve 8-10 kisiliktir ![]() Yapilisi: Dondurmanin hazirlanacagi kap strec folyo ile kaplanir Rulo pasta ince dilimler (1 cm)halinde kesilir ve kabin her tarafi bu dilimlerle kaplanir![]() Önce 1 kg dondurma buzluktan cikartilip mixer ile karistirilacak ( cok degil bir kac dakika)kivama gelinceye kadar beklenir ![]() Mixerle hafif cirpilip, dizilen pasta dilimlerine kalinca sürülür ![]() Bu işlemi yaparken diger 1 kg dondurmayida buzluktan cikartabilirsiniz Bu arada dondurmalarin tam cözülmemelerine özen gösteriyoruz Malum saglik acisindan !Son dondurmayida ayni hazirladiktan sonra eger elinizde kalmis pasta dilimleri varsa -ki bende maalesef kalmamisti-bunuda en üste yayip dondurmalari kapatiyoruz ![]() Sonra buzlukta iyice donmasini bekliyoruz ![]() Ikram edilirken büyük bir tabaga ters cevirip folyoyu kaldiriyoruz Ve krem santi ile süslüyoruz![]() Dondurmamiz ikrama hazirdir ![]() Bu dondurmali şarlotu ne zaman ikram etsem-tabiki ne oldugunu söylemiyorum- misafirlerime hep sürpriz oluyor ![]() Tabiki hazir rulo pasta bulamayanlar kendilerinin pisirecegi pastayi kulanabilirler
|
|
|
|