![]() |
Portakal Şuruplu Ve Haşhaşlı Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Şuruplu Ve Haşhaşlı KekPortakal Şuruplu Kek Tarifi - Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır - Portakal Şuruplu Ve Haşhaşlı Kek Malzemeleri Malzemeler * 50 gr haşhaş tohumu (Ben 10-15 gr civarında kullandım, 1 çorba kaşığı) * 60 ml süt (1 büyük boy çay bardağının yarısı kadar) * 185 gr tereyağ (yoksa margarin de kullanılabilir), oda sıcaklığında yumuşamış * 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi * 220 gr toz şeker (3 küçük çay bardağından 1 parmak eksik) * 3 yumurta, oda sıcaklığında * 225 gr kek un (1 su bardağı+ 1/3 su bardağı) * 75 gr un (1/2 su bardağı) * 60 gr badem ya da fındık, çekilmiş olacak (1 çay bardağı) * 125 ml portakal suyu (1 büyük boy çay bardağı) * Üzeri için çekilmiş toz fındık ya da antep fıstığı Portakal şurubu için * 220 gr toz şeker (çok tatlı sevmiyorsanız, yarı yarıya azaltabilirsiniz) * 160 ml portakal suyu (1 büyük boy çay bardağı+1/3 çay bardağı) * 80 ml su (1 büyük boy çay bardağının 2/3′ü) Yapılışı Önce haşhaş tohumu bir kapta sütle birlikte 20 dk bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|