![]() |
Tarçınlı çörekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarçınlı çörekler![]() malzemeler: 6,5 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5,5 silme yemek kaşığı ayçiçek yağı/tereyağı/margarin 1 yumurta 1 tatlı kaşığı limon rendesi 3 su bardağı un (3,5 cup/450gr) 2 tatlı kaşığı toz maya (veya 1 paket yaş maya) 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında diye geçiyordu ama ben yaş mayayı eriteceğim için ılık kullandım) tarçın şekeri: 6 yemek kaşığı toz şeker+1,5 yemek kaşığı tarçın (şeker miktarını azaltabilirsiniz) Hazırlanması: yaş maya kullanıyorsanız mayayı sütte eritin ![]() şekeri, tuzu ve yağı mikserin orta hızında karıştırın ![]() yumurta ve limonu ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hamurun üzerini yağlanmış bir streç ile kapatıp oda sıcaklığında 2 saat bekletin ![]() hamur açacağınız yüzeye biraz yağ sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() çörekleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fırını 175C'ye getirin ![]() ![]() glazür için 3,5 bardak pudra şekerini bir kaseye dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|