![]() |
Dogru mu Yalan mı?? |
![]() |
![]() |
#1 |
tatia27
|
![]() Dogru mu Yalan mı??Bir Yeni Gineli Tüm Yeni Gineliler Yalancidir Demiş Bu Yeni Gineli Dogru Mu Söylemiş Yalan Mi Söylemiş?:))
![]() |
![]() |
#3 |
pesimistt
|
![]() yalan söylemiştr ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() İçim dışım sen koksun ![]() ![]() ![]() Sensiz uyuduğum her gece ![]() ![]() ![]() Rüyalarıma gel ![]() ![]() ![]() Umutlarıma gel ![]() ![]() ![]() Süsle yine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
tatia27
|
![]() valla arkadaşlar bende çıkamadım işin içinden hepsi yalancıysa yalan sölemiş,eger hepsi yalancı demişse dogru sölemiş oluyo anlamadım valla:)çözün çözün |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMRE2006
|
![]() evet o da varda bütün hepsi yalancı ise söliyen doğru sölemiş oluyo o adamda yeni gineli olduğuna göre bütün yeni gineliler yalancıdır dediğine göre ve kendiside doğruyu sölemiş olu bölelikle yinede yalan oluo valla baya karışık ama |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ergenekon
|
![]() meşhur bir paradoks, yalnız adı geçen kişi Yeni Gine'li değil Giritli orijinal paradoksta ![]() bir Giritli "bütün Giritliler yalancıdır" demiş ![]() Şimdi bu doğruysa adam da yalan söylüyor,ama o zaman Giritliler yalancı değil Adam yalan söylemişse Giritliler yalancı olmaz,ama adam Girtli olmasına rağmen yalan söylemiş ![]() Doğru veya yanlış bir kesinhüküm bildiren ifadelere önerme, hem doğu hem de yanlış hüküm bildiren ifadelere de "paradoks" diyoruz ![]() Paradokslar cevaplanamaz çünkü; "Mantık illüzyonu" olarak da tanımlanan paradokslar, sadece iyi bir eğlence aracı olabilirler ![]() 1- İşlem hatası 2- Eksik bilgi 3- Yanlış kabul şimdi bu üç şarttan en az biri oluştuğunda ifadede ya "işlem hatası", ya "eksik bilgi" ya da "önceden yanlış kabul" oluşacaktır ![]() ![]() ![]() sizin verdiğiniz ifadede "yanlış kabul" vardır ![]() ![]() o ifadeyi söyleme imkanı olmayan birine söyletip netice alma illüzyonu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
mate
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Harika açıklama olmuş ergenekon Ben yazsaydım sadece bu bir paradoks yazacaktım :)) teşekkürler tatia teşekkürler ergenekon ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
alper1482
|
![]() güzel bi paradoks mus açıklama yapan arkadaslara ve soruyu soran arkadasa teşekkürler |
![]() |
|