Vişneli Labneli Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Labneli PastaVişneli Labneli Pasta tarifi - pasta tarifleri - pasta tarifi ![]() Malzemeler: Pandispanya Hamuru İçin: 4 yumurta 3/4 su bardağı toz şeker 3/4 su bardağı elenmiş un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 cimdik tuz 250 gr kadar çekirdekleri ayıklanmış vişne+ kendi doğal suyuÜstüne parçalanmış veya rendelenmiş çikolata parçaları Kreması: 7 yemek kaşığı şeker 1 yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası 2 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket labne peyniri Yapılışı: 1 Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz![]() 2 Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın![]() 3 Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin![]() 4 Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın Rengi güzel açık sari bir renk alacaktır![]() 5 Önceden çırptığınız yumurta akların içine sarıları ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın 6 Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin![]() 7 Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın![]() 8 Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün![]() 9 350F (175C) dereceli fırında kabarıp ustu pembeleşene kadar pişirin Yaklaşık 25-35 dakika arası10 Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın Soğumaya bırakın![]() Krema İçin: 1 Orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarısı ve şekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın![]() 2 Un ve nişastayı da ilave edin Sonra soğuk sütü koyup karıştırın![]() 3 Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin![]() 4 Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı , ılındıktan sonrada labne peynirini ilave edip karıştırın![]() Pasta'nın bir araya getirilmesi: 1 Soğumuş olan pandispanyanızı tırtıllı bıçak ile üçe bölün![]() 2 Eğer meyveli pasta iste arzuya göre içine dilimlenmiş muz, çilek koyabilirsiniz![]() 3 Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsi yada tabağa ilk pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı koyun (üçe böldüyseniz kremanın yarısını kullanın)![]() 4 Vişnelerin düzgün tanelilerinden üstüne süslemek için ayırın (yaklaşık 16-17 tane)5 Vişnenin yarıya yakınını yarim yarım şekilde paylaştırarak dağıtın![]() 6 Sonra diğer katıda koyup aynı işlemi tekrarlayın![]() 7 En üst parçayı yerleştirip isterseniz hazır kremşantiyi paket tarifine göre hazırlayıp üstünü kaplayın![]() 8 Kalan vişne taneleri ile pastanın süsleyip rendelenmiş çikolata serpiştirin![]() 9 Buzdolabında en az 2 saat (tercihen bir gece) bekletip servis yapın![]() |
|
|
|