KARYAĞDI HATUN |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KARYAĞDI HATUNMalzemeler: - 1 paket tuzsuz etimek, - 2 su bardağı toz şeker, - 2 su bardağı su ![]() Süslemek İçin: - 1 adet nar, - Hindistancevizi ![]() Kreması İçin: - 1 kg süt,- 5 yemek kaşığı pirinç unu, - 2 kahve fincanı toz şeker, - 1 paket vanilya, - 1 poşet krem şanti, - 1 su bardağı süt ![]() Yapılışı: Etimekleri kırıp, tepsiye yerleştirin Şekeri yakıp, karamel haline gelince 2 su bardağı su ile kaynatın Etimeklerin üzerine dökün Pirinç unu, toz şeker, vanilya ve 1 kg süt ile krema yapın Etimeklerin üzerine yayın Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, kremanın üzerine sıvayın Üzerine hindistancevizi serpip, nar ile süsleyin
|
|
|
|