BULGUR İÇLİ BÖREK |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BULGUR İÇLİ BÖREKBULGUR İÇLİ BÖREK ![]() Malzemeler: - 3 adet yufka, - 200 gr kıyma,- 1 çorba kaşığı margarin, - 1 adet kuru soğan, - 1 su bardağı ince bulgur, - 1 çay bardağı ceviz içi, - 1 çay kaşığı pulbiber, - Tuz, karabiber ![]() Kızartmak İçin: - 3 adet yumurta, - 1 su bardağı galeta unu, - Sıvıyağ ![]() Yapılışı: Margarini eritin İçine ince doğranmış soğan ve kıymayı katıp kavurun Yıkayıp süzdüğünüz bulguru, iri çekilmiş cevizi, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edin 2 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya kesin Geniş kısmına hazırladığınıziçten koyup, rulo şeklinde sarın Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın ![]() Afiyet olsun
|
|
|
|