![]() |
Çikolata Soslu Profiterol |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolata Soslu Profiterolsütlü tatlılar - profiterol nasıl yapılır - profiterol tarifi ![]() Çikolata soslu profiterol malzemeleri Hamur için 100 gr margarin 1 su bardağı su 1 buçuk su bardağı un 4 yumurta Krema için 1 buçuk su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 buçuk çorba kaşığı un 1 paket vanilya 2 yumurta 50 gr margarin Üzeri için 100 gr bitter çikolata 5- 6 çilek Çikolata soslu profiterol hazırlanışı Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın ![]() Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleyin ![]() Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın ![]() Margarini geniş bir tencerede eritin ![]() Suyu ilave edip bir taşım kaynatın ![]() Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli çırparak koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişirin ![]() Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın ![]() Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına alın ![]() Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ![]() Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin ![]() Fırından alıp soğutun ![]() Profiterollerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurun ![]() Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin ![]() Çilek ile süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|