![]() |
Cevizli Kömeç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli KömeçCevizli Kömeç Tarifi - Cevizli Kömeç Nasıl Yapılır - Cevizli Kömeçin Yapılışı Malzemeler: 3,5 su bardağı un 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı sıvıyağ 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı toz şeker 1 paket toz maya Hamurların arasını yağlamak için yarım su bardağı sıvıyağ Hamuru açmak için yarım su bardağı nişasta 1 çay bardağı un 1,5 su badağı iri çekilmiş ceviz Hazırlanışı: Unu, tuzu, şekeri ve toz mayayı yoğurma kabında karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu işlemi altı pazıya uygulayıp üst üste dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 10-15 dakika bekletin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|