Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börekler, çeşit

Çeşit çeşit börekler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çeşit çeşit börekler



İster patatesli, ister mantarlı İsteyene tel kadayıf böreği, isteyene yalancı su böreği Birbirinden lezzetli, çeşit çeşit börek tarifleri



LAHMACUN BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka,
500 gr kıyma,
3 adet domates,
2 adet kuru soğan,
5 adet sivri biber,
1 adet patates,
Karabiber,
1 yemek kaşığı tuzot,
1 adet yumurta,
125 gr margarin,
1 kahve fincanı su,
2 yemek kaşığı susam

Yapılışı:

Domatesi küp şeklinde doğrayın Soğanı, patatesleri rendeleyin Sivri biberi ince kıyın Karabiber, tuz ekleyip kıyma ile birlikte yoğurun Yufkaları ikiye bölün Erimiş margarini ve suyu karıştırıp yufkalara sürün Uç kısmına harçtan yeteri kadar koyup rulo şeklinde sarın Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıçak servis yapın




PATATESLİ BÖREK

Malzemeler:

3 adet yufka,
6 adet patates,
250 gr kaşar peyniri,
1 çay bardağı süt,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 adet yumurta,
2 su bardağı kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Patatesi haşlayıp püre haline getirin Süt, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kırmızıpul biber ekleyip karıştırın Yumurtaların sarısını beyazından ayırın Sarıları püreye katın Yumurta beyazlarını çırpın Yufkaları ortadan ikiye kesin Düz kısmına püre koyun Yuvarlak kenarlarına yumurta beyazı sürün Rulo hilane getirin 5 cm eninde kesin Kızdırılmış yağda kızartın




TEL KADAYIF BÖREĞİ

Malzemeler:

300 gr tel kadayıf,
250 gr pastırma,
150 gr dil peyniri,
150 gr taze kaşar peyniri,
125 gr margarin,
3 adet yumurta,
3 su bardağı süt,
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Yağlanmış bir fırın kabına kadayıfın yarısını döşeyin Üzerine pastırma ve dil peynirini dizin Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin Kadayıfın diğer yarısını üzerine döşeyin Süt ve yumurtayı çırpın Erimiş yağı ilave edin Kadayıfın üzerine gezdirip biraz dinlendirdikten sonra 180°C fırında pişirin Sıcak servis yapın




YALANCI SU BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka,
3 adet yumurta,
200 gr margarin,
1 demet maydanoz,
250 gr beyaz peynir,

Yapılışı:

Yağı eritin Yumurtalarla iyice çırpın Yufkayı serin, üzerine iyice harç sürün 4 eşit parçaya bölün Maydanozu ince kıyıp, peyniri ezerek karıştırın Bu iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar uç kısma koyup rulo yapın Tepsiye dizin Bütün yufkaları bitirdikten sonra yufkaların üzerini örtünceye kadar soğuk su koyun 20 dakika bekletin Kuru bezin üzerine çıkarın Yumurta sarısı sürüp fırında kızartın




ÇİÇEK BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka,
150 gr beyaz peynir,
1/2 demet maydanoz,
1 adet yumurta,
15 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Beyaz peyniri ezin İçine kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın Yumurtayı kırıp, peynire katın Börek harcını hazırlayın Yufkaları tek kat serin Bir su bardağı ağzı veya tırtıklı bisküvi kalıbı ile parçalar kesin Üç yufkaya da bu işlemi uygulayın Kestiğiniz yufkaların her katına 1/2 çay kaşığı harç koyup beş hamur parçasını tamamlayın En üstteki yufkaya, harç koymadan parmağınızla ortasına bastırın Yufkalar bitinceye kadar bu işlemi sürdürün Bir tavada sıvı yağı kızdırın Hazırladığınız börekleri çevirerek, pembeleşinceye kadar kızartın Sıcak servis yapın




TAVUKLU ZARF BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bar tavuk suyu
İç Malzemeleri:
1 adet tavuk göğsü,
100 gr ceviz içi,
Tuz, karabiber,
1 çay kaş çörek otu

Yapılışı:

Bir kapta 3 yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın Tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın Yufkalardan birini tezgaha yayın Yumurtalı karışımla ıslatın İkinci yufkayı serin Yumurtalı karışımla ıslatın Üçüncü yufkayı da serin ve üzerine yine yumurtalı karışım sürün Yufkanın kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin İç için tavuğu haşlayın Etleri küçük parçalara bölün Kıyılmış ceviz, tuz ve karabiberle harmanlayın Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçakla kat yerlerinden üçgen parçalara bölün Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin Isıtılmış 170°C fırında pembeleşinceye kadar pişirin Servis yapın



ÇİN BÖREĞİ

Malzemeler:

1 paket mısır cipsi
4 adet taze soğan
1 Adet kabak
1 adet Havuç
100 gr taze fasulye
200 gr kırmızı lahana
2 Yufka
3 yemek kaş soya sosu
2 yemek kaş soya yağı
1 adet yumurta

Yapılışı:

Kırmızı lahanayı, kibrit çöpü şeklinde doğranmış kabak ve havucu, uzun doğranmış taze soğanı ve küçük doğranmış taze fasulyeyi soya yağında kavurun Soya sosu ve tuzotla tatlandırın Yufkaları 4e bölün Şişman sigara börekleri sarın 1 yumurta beyazını suyla çırpın Sigara böreklerini yumurta beyazına bulayın Bir kabın içinde mısır cipsini ufalayın Börekleri cipse bulayın Yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin




MENEMEN BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka,
6 adet domates,
8 adet sivri biber,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 su bardağı galeta tozu,
1 çay kaşığı kekik,
1 çay bardağı su,
Tuz

Yapılışı:

Domatesleri küp şeklinde doğrayın Sivri biberleri ince kıyın Tereyağını tavada kızdırın Biberleri kavurun Domatesi ekleyin Yumuşayınca yumurtaları kırıp karıştırın Kekik ve tuz ekleyin Yufkayı tezgaha yayın Sıvıyağı ve suyu karıştırıp sürün İkiye katlayıp üzerini de yağlayın Uzun şeritler kesip, uç kısmına yumurtalı harçtan koyun Muska şeklinde sarın Galeta tozuna bulayıp, yağlanmış tepsiye dizip, 180°C ısıtılmış fırında pişirin



BEŞAMEL SOSLU BÖREK

Malzemeler:

3 adet yufka,
1 adet tavuk göğsü,
1 adet yumurta
Beşamel sos için:
1 su bardağı tavuk suyu,
1 su bardağı süt,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı tuzot,
1 çay kaşkırmızı pul biber,
1 kase galeta tozu

Yapılışı:

Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın Tavuk etleri, pul biberi ve tuzotu ekleyin Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün Galeta tozuna bulayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin 200 derece fırında 30 dakika pişirin



PATATESLİ DİLİM BÖREK

Malzemeler:

3 adet yufka
3 adet iri patates
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuzot
1 çay bardağı kırmızı pul biber
1 çay bardağı rende kaşar peynir

Yapılışı:

Patatesi haşlayıp rendeleyin Erimiş tereyağı, yumurta ve sütü patatesle iyice karıştırın Tuzot ve peynirin yarısını patateslere katın Yufkayı tezgaha serin Üzerine patatesli harçtan yayın Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın Rulo şeklinde sıkıca kıvırın Dolapta yarım saat dinlendirin Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin Kırmızı pul biber ekin 180 °C ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.