![]() |
Beyaz Gül Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Gül Tatlısıgül tatlısı nasıl yapılır - beyaz gül tatlısının tarifiMalzemeler: 4 yumurta akı 250 gr (1 su bardağı) toz şeker Krema: 250 gr (1+1/4 su bardağı) acı krema 2 çorba kaşığı toz şeker 1/4 kahve kaşığı vanilya esansı 400 gr kestane püresi Tarifi: Önce fırınınızı hafifçe (140°C) ısıtınız ![]() ![]() Büyük bir kasede yumurta aklarını yumurta teliyle yada elektrikli çırpıcıyla iyice çırparak kar haline getiriniz ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bu merengi, sıkma torbası ile, önceden hazırlanmış yağlı kâğıdın üstüne 6 santim yüksekliğinde halkalar biçiminde sıkınız ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede acı kremayı yumurta teli yada çatalla, sertleşene kadar çırpınız ![]() ![]() Şeker ve kestane püresine katınız ![]() Kaşık ile kestane püresini halka biçimi merenglerin içine doldurunuz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|