Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabağı, mantaş

Mantaş Kabağı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantaş Kabağı



MALZEMESİ

6 dilim mantaş kabağı (beyaz tatlı kabak)
3 bardak toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
3 bardak su
6 yemek kaşığı pekmez
2 bardak sönmüş kireç

TARİF
Kabakların kabuğunu soyup 1 parmak kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın Kireci 25 bardak suya döküp kaşıkla karıştırın Kirecin dibe çökmesini bekleyin, suyunu süzün Tekrar 25 bardak su koyup karıştırın, yine kirecin dibe çökmesini bekleyin (kullanmanız gereken kireç değil, kireç suyu) Suyu ayrı bir kaba boşaltın Kabakları içine atıp bir gece (8 saat) bekletin Ertesi gün kabakları kireçli sudan çıkarıp 5-6 kez yıkayın
Tencereye 3 bardak şekerli su ve pekmez koyup 10 dakika kaynatın İçine, yıkayıp süzdüğünüz kabak dilimlerini atın Kabaklar iyice pişene kadar, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin, altını kapatıp tencerede soğumasını bekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.