Yüzük Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüzük KurabiyeMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 50 dk Kaç Kişilik 15 Yöntem 500 gr un 300 gr margarin 1 Su bardağı pudraşekeri 1 5 Çay kaşığı kabartma tozu 1 Adet yumurta 1 Paket vanilya Kreması için : 1 Su bardağı süt 1 Adet yumurta Yarım su bardağı tozşeker 4-5 Çorba kaşığı margarin Yarım çay kaşığı vanilya Üzerine : Hindistancevizi ve antep fıstığı Hazırlanışı Öncelikle margarin ve pudraşekerini iyice yoğurun Diğer malzemeleri de ekleyip, yoğurmaya devam edin Hamurun üzerini nemli bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin Daha sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açın 1 çay bardağı yada kalıp ile yuvarlaklar kesin Bunların yarısının da ortasını yüksük yada küçük yuvarlakla çıkarın Yağlanmış tepsiye dizip, orta ısılı fırında beyaz kalacak biçimde pişirin Bu arada kremayı hazırlayın Bunun için süt, yumurta, un ve şekeri çırpıp ocağa alın Muhallebi kıvamını alana dek pişirin Ilınınca yağ ve vanilyayı ilave edip çırpın Fırından aldığınız kurabiyelerin dekilsiz olanlarına krema sürün Delikli kurabiyeleri üzerine kapatın Ortasına antep fıstığı koyup, yanlarını hindistancevizine bulayın
|
|
|
|