Pastırmalı Patatesli Ay Çöreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Patatesli Ay ÇöreğiPastırmalı Patatesli Ay Çöreği - Pastırmalı Patatesli Ay Çöreği Tarifi ![]() Malzemeler : 4 su b söke unyarım p yaş maya1 çay b süt1 çay b sıvıyağ1 yumurta 1 çorba k toz şekertuz alabildiği kadar ılık su İç harcı için: 4 patates 100 gr pastırma1 soğan 1 tutam maydanoz tuz, karabiber sıvıyağ Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardağı söke unu alın Unun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuz ilave edin Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin Mayanın üzerine 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin Üzerine yumurtanın akını ilave edin Mayayı eritin Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritmeye devam edin Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun İç harcı için 4 adet patatesi haşlayın Haşlanan patatesleri rendeleyin 100 gr pastırmayı ince olarak kesin![]() Soğanın üzerine pastırmaları ilave edin ve kavurun 1 adet soğanı yemeklik kesin Tavaya sıvıyağı alın Üzerine soğanı ilave edin ve soğanı kavurun Ocağın altını kapatın ve rendelenmiş patatesleri ilave edin 1 tutam maydanozu ince olarak kesin ve iç harcın içine dahil edin Ay çöreği hamurundan bezeler kopartın Her bezeyi merdane ile açın Bezelerin içine patatesli iç harçtan ilave edin Daha sonra ay çöreği hammurunu sarıp rulo yapın Hamurun dışı unlu olduğu için biraz bekletin Daha sonra elinizi hafif ıslatıne ay çöreğine ay şekli verin Fırın tepsisine ay çöreklerini dizin Üzerine yumurta sürün Üzerine çörek otu serpin Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin
|
|
|
|