Üzümlü Keşkül Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü Keşkül Tarifimalzemeler • 1 çay bardağı pirinç • 100 gr badem • 4 su bardağı süt • 2 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı üzüm suyu • 1 kase çekirdeksiz üzüm • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi • 1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı tarifi 1 Pirinç ayıklanıp, yıkanır Bir gece suda bekletilir Ertesi gün robotta çekilir![]() 2 Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur![]() 3 Ayıklanmış bademler bir bardak sütle robotta çekilir![]() 4 Kalan süt tencerede kaynatılır![]() 5 Bademli karışıma, pirinç ve üzüm suyu ilave edilir Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir![]() 6 Muhallebi ateşten alınıp çekirdeksiz üzüm eklenerek karıştırılır![]() 7 Servis kaselerine boşaltılıp soğumaya bırakılır![]() 8 Üzerine çekilmiş şam fıstığı ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilir
|
|
|
|