Biberli ve Fıstıklı Spagetti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli ve Fıstıklı SpagettiMalzemeler : 1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber konservesi 2-3 diş sarmısak 2-3 adet acı kırmızı biber 100 gr dolmalık fıstık500 gr spagetti 100 ml zeytinyağ 1 demet fesleğen Karabiber Tuz Hazırlanışı : Sarmısakları soyun ve ince ince kıyın Acı biberleri uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın incecik kıyın![]() Yağsız tavada fıstıkları pembeleştirdikten sonra bir kenera ayırın ![]() Spagettiyi bol tuzlu suda haşlayın ve süzün 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp sıcak tutun Dolmalık biberi 2-3 cm büyüklüğünde doğrayın![]() 2 yemek kaşığı zeytinyağı tavada ısıtın Sarmısak ve acı biberi katıp ateşte 1 dakika kadar kavurun Renklerinin dönmesine dikkat edin Dolmalık biberleri, fıstıkları ve kalan zeytinyağını ilave edin Hepsini dikkatlice ısıtın![]() Sıcak spagetti ile birlikte önceden ısıtılmış bir servis tabağına koyup karıştırın Tuz, karabiber ile tatlandırın Fesleğen yapraklarını şerit şerit kesip spagettiye karıştırın |
|
|
|