Hazır yufkadan Börek tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hazır yufkadan Börek tarifleriPeynirli Maydanozlu Börek Tarifi ![]() Malzemeler : 6 adet hazur yufka (günlük olsun) 250 – 300 gram yağlı beyaz peynir yarım demet maydanoz yarım litre süt 2 adet yumurta sıvı yağ susam veya çörek otu Hazır Yufkadan Peynirli Maydanozlu Börek Tarifi , Yapımı , Yapılışı , Nasıl Yapılır : maydanozları yıkayalım, saplarını ince ince keselim ve bir kapta peynirle birlikte harman yapalım ![]() süt , yumurta ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım ![]() Börek yapacağımız tepsiyi yağlayalım ![]() Birinci kat yufkayı yaprakları kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye dizelim ![]() ikinci hazır yufkayı üzerine koyalım ![]() sütlü , yumurtalı ve sıvı yağlı sıvı karışımdan biraz alarak üzerinde gezdirelim maydanozlu peynir karışımından biraz alarak üzerinde gezdirelim![]() ikinci yufkayı serelim ve bu işlemi beşinci yufkanın üzerine kadar yapalım Beşinci yufkanın üzerine altıncı yufkayı serelim ve üzerine kalan sütlü , yumurtalı ve sıvı yağlı karışımı eşit bir şekilde gezdirelim Hatta elimizle gezdirelim susam veya çörek otu serperek 200 dereceli fırında pişirelim![]() Melodi Akçay dan Not : Hazır yufkadan yapılan veya elde açılan börekler fırında dinlenmeli veya dışarıda üzerine geniş bir bez örterek dinlendikten sonra servis edilirse börek kendini çekmiş ve daha lezzetli oluyor… Teşekkürler melodi |
|
|
|