Doğum Günü Pastası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğum Günü PastasıDoğum Günü Pastası Tarifi - Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır - Doğum Günü Pastası Malzemeleri MALZEMELER: Pandispanya: 4 adet yumurta 7 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı sıcak su 7 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Krema: 1 paket çikolatalı puding 1 paket sütlü çikolata ( 80 gr )YAPILIŞI: Yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpın Sıvıyağ ve sıcak suyu ekleyip yine çırpın![]() Un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip,kaşıkla karıştırın Yağlanmış kalıba döküp,175 derecede pişirin![]() Pudingi tarifine göre pişirin ve ocağı kapattıktan sonra içine çikolatayı kırın Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın![]() Pişen pandispanyayı ılıdıktan sonra ikiye bölün ve süt yada meyve suyu ile ıslatın ![]() Hazırladığınız pudingin yarısından fazlasını ilk katına sürün ve arasına istediğiniz malzemeyi koyun ( çikolata,meyve,ceviz v s ) Pandispanyanın ikinci katını yerleştirin ve ikinci katıda kalan pudingle sıvayın![]() Yarım saat buzdolabında dinlendirin ve şeker hamuru ile kaplayıp,dilediğiniz gibi süsleyin |
|
|
|