Baharatlı Tuzlu Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Tuzlu KekBaharatlı Tuzlu Kek Nasıl Yapılır - Tuzlu Kek - Baharatlı Tuzlu Kek Tarifi Malzeme - Harcı: - 300 g kıyma - 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour - 6 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 tatlı kaşığı köri - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber - Hamuru: - 3 adet yumurta - ½ su bardağı yoğurt - ½ su bardağı süt - 3 su bardağı un - 1 su bardağı rende beyaz peynir - 1 su bardağı sıvı Sana - 1 paket kabartma tozu Hazırlanışı harcı İçin: 1 Sarımsakları ayıklayıp, kıyın 2 Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine köri ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurun Daha sonra içine kıymayı, kıyılmış sarımsakları kimyonu ekleyip, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun 3 En son olarak içine kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, kavurun 4 Pişen harcı soğuması için bir kaba alın Hamuru için; 5 Derin bir kâseye yumurtaları kırın Yoğurdu, sütü, Sıvı Sana'yı, yumurtalara ekleyip, iyice karıştırın 6 Daha sonra bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edin 7 En son olarak hamura, rendelenmiş beyaz peyniri ve soğumuş harcı ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırın 8 Tuzlu kek harcını, Sıvı Sana ile yağladığınız fırın tepsisine dökün 9 Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında kekin üzeri kızarana kadar 35-40 dak pişirip, dilimledikten sonra sıcak sıcak Sana ekmek üstü ile servis edin![]() alıntı |
|
|
|