06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Tuzlu Kek
Baharatlı Tuzlu Kek Nasıl Yapılır - Tuzlu Kek - Baharatlı Tuzlu Kek Tarifi
Malzeme
- Harcı:
- 300 g kıyma
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Hamuru:
- 3 adet yumurta
- ½ su bardağı yoğurt
- ½ su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı rende beyaz peynir
- 1 su bardağı sıvı Sana
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
harcı İçin:
1 Sarımsakları ayıklayıp, kıyın
2 Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine köri ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurun Daha sonra içine kıymayı, kıyılmış sarımsakları kimyonu ekleyip, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun
3 En son olarak içine kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, kavurun
4 Pişen harcı soğuması için bir kaba alın
Hamuru için;
5 Derin bir kâseye yumurtaları kırın Yoğurdu, sütü, Sıvı Sana'yı, yumurtalara ekleyip, iyice karıştırın
6 Daha sonra bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edin
7 En son olarak hamura, rendelenmiş beyaz peyniri ve soğumuş harcı ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırın
8 Tuzlu kek harcını, Sıvı Sana ile yağladığınız fırın tepsisine dökün
9 Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında kekin üzeri kızarana kadar 35-40 dak pişirip, dilimledikten sonra sıcak sıcak Sana ekmek üstü ile servis edin
alıntı
|
|
|