Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, börek

Ballı Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Börek



MALZEMESİ
6 tane kuru yufka
İç harcı için;
1 su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi
2 su bardağı toz şeker
150 gr tereyağı veya margarin (isteğe göre sıvıyağ da olabilir)

TARİF
Bir tarafa temiz bir sofra bezini serin Yufkaların üzerine elinizle su serperek iyice ıslatın ve sofra bezinin üzerine yayın Yufkaların çok dağılıp, parçalanmamasına dikkat edin Bir tepsinin dibini yağlayın Sonra da her bir yufkayı bu tepsiye üstüste sererken aralarına kaşıkla eritilmiş tereyağı gezdirin 3 yufkayı da üstüste koyduktan sonra tam ortasına gelindiğinde toz şekeri ve cevizi serpiştirin Kalan yufkaları da tek tek serip, üzerine yine erimiş yağdan gezdirin En üstteki yufkanın da üzerini yağladıktan sonra 175 dereceye ayarlanmış fırında en fazla 25-30 dakika kadar pişirin Ateş üzerinde de, ocakta da pişirilebilir Ama ocak üzerinde çevire çevire kızartılır Bir tarafı piştikten sonra başka bir siniye veya tepsiye kızaran taraf çevrilip, bu arada tepsiye fındık kadar yağ koyulur ve öbür tarafı da kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.